God start på ferien for ukrainske børn

I weekenden fik 78 ukrainske skolebørn og deres forældre en fantastisk start på efterårsferien, da Kirkernes Sociale Arbejde Silkeborg arrangerede tur for dem i LEGOLAND.

220 havde ansøgt

220 Ukrainere havde søgt om at komme med til LEGOLAND, desværre var der kun økonomi til 80 deltagere. Janni Lauridsen som stod for turen, er glad for det lykkedes at få fuld bus til trods for den lidt usikre kommunikation  pga. sprogbarrierer. Alla bistod som frivillig tolk på hele turen, så det lykkedes også af få alle med retur til Silkeborg igen; fortæller Janni med et glimt i øjet.

12 timer på farten

Turen startede fra morgenstunden med bus fra Kjellerup og efterfølgende  Silkeborg station. Ukrainske børn og unge nød de mange timer i LEGOLAND med rutsjebaneture, leg, hygge, fællesskab og som rosinen i pølseenden en overdådig familiebuffet doneret af Søster loge nr. 36 Karen Jeppe.

Dagen var præget af skiftende vejr og overskuelige køer til forlystelserne. Da mørket sænkede sig over parken, mærkede man begejstringen over at kunne sætte sig til bords, i en varm restaurant.

“Det var med stor begejstring tallerknerne blev fyldt op. Børnene var særligt begejstrede for mængderne af sodavand og is!  Ingen tvivl om  at de følte sig som verdens heldigste”

Fortæller Janni Lauridsen, som deltog på turen

LEGOLAND BY NIGHT

Middagen gav energi til den sidste times leg i et nu magisk LEGOLAND oplyst i smukke farver.

Derefter gik turen tilbage til Søhøjlandet, for at fange regional og bybusser, som kunne transportere de trætte familier helt hjem.

 

“LEGOLAND er et paradis for børn,

det var en fantastisk oplevelse.”

beretter en ukrainsk far

Stor taknemmelighed

At starte fra bunden med nyt sprog, netværk og med meget lidt på lommen er forståeligt nok udfordrende, men et bedre alternativ end det der venter i hjemlandet, derfor er taknemmeligheden også stor, over at få mulighed for at give sine børn gode oplevelser.

 

“Mine børnene føler stor omsorg og varme, ved at nogen vil give dem så god en oplevelse som vi fik i dag. En tur vi ikke selv har haft penge til”

Skriver en mor på Facebook efter turen

 

Særlig Tak til:

Blå Kors Danmark

Søster loge nr. 36 Karen Jeppe

Borgere som har støttet ”Silkeborg hjælper Ukrainere” via mobilepay.

Sådan går det Silkeborgs Ukrainere

Hverdagen har ramt de ukrainere som i marts landede i Silkeborg. Mange har fået permanent bolig, er startet i sprogskole og nogle har fået  job. Ligesom hos andre flygtninge er deres tanker ofte hos dem de har efterladt. For andre fyldte tankerne og afsavnet så meget, at de er rejst tilbage med risikoen for selv at blive ofre for krigen.

Perioden hvor der allermest var brug for en udstrakt arm er forpasset og ca. 5o familier i Silkeborg, og en del kirkefolk, stod klar til at åbne deres hjem, for flygtede kvinder og børn.

Mange har i dag fået netværket, mødt ligesindede og fået gang i hverdagslivet.

Behovet i dag er i høj grad at blive taget godt imod i de lokal samfund man lander i. Blive introduceret for fritidsinteresser og mødt med tålmodighed, når man er ved at lære et nyt sprog.

Vil du gerne følge med i nogle af de initiativer der bliver taget for at hjælpe Silkeborgs ukrainere så bliv medlem af Facebook gruppen “dansk ukrainsk netværk i Silkeborg og omegn” eller “hjælp til nødstedte ukrainere i Silkeborg og omegn”

GÅ TIL NYT

Tak til vores støtter: