Aktiviteter for børn

På TVRZ af alder, baggrund alder og køn

I Kirkerens Sociale Arbejde vil vi gerne gøre en forskel og være med til at skabe bæredygtige lokalsamfund. Hærværk og kriminalitet ses ofte som værn mod kedsomhed – når det sættes i forbindelse med børn og unge i udsatte boligområder. TVRZ er med til bryde kedsomheden og giver muligheder for fællesskab, gode oplevelser, sjov og bevægelse.

Vi ved at en gruppe børn og unge i Silkeborg, vokser op i trængte familier, der ikke har mulighederne for at understøtte udviklingen af deres generelle trivsel og dannelse. Det kan komme til udtryk gennem manglende adgang til kulturoplevelser, adgang til bevægelse og leg. Vi er glade for med TVRZ at understøtte disse muligheder og tilbyde indgangen til fællesskaber og aktiviteter, som fremmer trivsel bryder med ensomheden og støtter det gode børneliv.  

Børnene tilkendegiver at det gør en positiv forskel, at de tilbydes gode alternativer til at sidde hjemme med en skærm og kede sig på en lørdag.

Målgruppe

TVRZ er primært for børn og unge men der er også plads til forældrene. Der er altid aktiviteter som krea, bål, fodboldturneringer, spring på airtrack, konkurrencer mm. Nogle gange er der særlige aktiviteter i samarbejde med partnere som Blå Kors Danmark.

Hvor og hvornår:

TVRZ afholdes hver dage i uge 26 og udvalgte lørdage fra April til november. Vi er at finde ved beboerhuset Kejlstrupvej 51 i Silkeborg. 

Følg Kirkerens Sociale Arbejde Silkeborg på FB. og find datoerne der.

Hovedpartner / TVRZ: Tak til vores erhvervspartner Constructa som støtter organiseringen af TVRZ.

Frivillig i TVRZ

Kan du tilslutte dig Kirkerens Sociale Arbejdes værdier og vil være med til at gøre en forskel i Silkeborg, kan du blive frivillig på TVRZ. Der kommer mellem 60- 200 glade børn til TVRZ, og der er altid brug hænder til at gøre TVRZ endnu sjovere. Som frivillig indgår du på et team, hvor I sammen arbejder på den aktivitet du vælger. I teamet kan man også hente hjælp og sparring fra teamlederen ellers så tag fat i koordinatorer for TVRZ Janni.  

På dagen:

Vi mødes altid og stiller op 30 minutter før børnene kommer og har en kort lederbriefing. 

TVRZ teams

Praktisk team: Praktisk teams primære opgave er at få de praktiske ender til at hænge sammen. Forarbejdet til eventet, opstilling, optænding af bål, ophængning af skilte og bannere, kaffebrygning og ned pakning til sidst. Andre teams deltager også i opstilling og ned pakning, mens praktisk team assisterer. Martin er teamleder på praktisk hjælp. 

Cafe` team: (telt 2) Caféens brugere er forældre og børn under 8 år, som er for små til at deltage i andre aktiviteter. I caféen må de mindste tegne, eller deltage i simple aktiviteter, som Cafe team tilbyder. Teamet består af både værter og et antal  aktivitetsmedarbejdere som afhænger af aktiviteten.

Værter tilbyder kaffe, aktivitetsmedarbejdere tilbyder materialer til aktiviteter og – eller kører aktiviteter i caféen.

Janni er teamleder for cafe’ team.

Krea-team (telt 1) Krea har hver gang en aktivitet, tiltænkt målgruppen målgruppen 8-12årige. Teamet planlægger, afholder og pakker efterfølgende deres aktivitet ned. På Krea er der mulighed for at komme tæt på børnene med gode snakke. Iben er teamledere for KREA-team. 

Bål Team Bål team sørger de forberedende praktiske ting før TVRZ. Såsom snobrøds pinde, hvem laver dej osv. Til aktiviteten hjælpes børnene med dej og når der tid kan de deltage om bålet og hyggesnakke med børnene.

Praktisk team assisterer omkring optænding af bål, og evt. ungeteam hjælper med at skabe hygge og bage snobrød.

Lone er teamleder for bål team.

Aktivitetsteam. Aktivitetsteam står for afvikling af fodboldturnering, hockey, Air track, lege og diverse aktive aktiviteter. Her er der fart over feltet, sjov og ballade, konkurrencer og organiserede lege.

Erik og Kristian er teamledere for aktivitetsteamet og assisteres af en gruppe ung ledere og andre ledere. Andre særlige aktiviteter sorterer som regel under aktivitets team. 

Unge team: Frivillige under 16 år går sammen to og to og vælger sig ind på aktiviteter. Unge under 16 år er tilknyttet  voksne teamledere på den aktivitet de vælger sig ind på.  Leder børn er velkomne til at deltage og være med i aktiviteterne.

Tak til vores støtter: