Tiltag under Corona krisen


Corona Hjælpenetværk 

Du kan få hjælp til dagligvareindkøb eller afhentning af medicin på apoteket af frivillige

  • hvis du er i karantæne
  • hvis du selv har valgt at holde dig hjemme pga. alvorlig sygdom
  • hvis du er over 80 år eller er meget påvirket af en kronisk sygdom, og derfor helst skal blive hjemme

Søg hjælp i KSA på tlf. 91168012.

Så vil du blive matchet med en lokal frivillig fra Kirkernes Sociale Arbejde. KSA frivillige er sammen med Røde Kors frivillige, en del af et HjælpeNetværket som også hjælper Silkeborg kommune.

KSA tager ansvaret for at de frivillige i HjælpeNetværket er ærlige registrerede frivillige, med et godt helbred.

Kirkernes Sociale Arbejde instruerer i hvordan hjælpen, foretages uden kontakt og uden smittefare, for både den frivillige og borgeren.

Vores frivillige rykker primært ud i Silkeborg by og nær områderne samt Gjern, Voel, Ans og Grønbæk.

Hjælp af andre veje

Man kan evt. handle fødevarer online, aftale med den lokale købmand at bringe varer ud eller lign. På følgende FB. gruppe kan man også selv etablere kontakt til en hjælper ved at lave et opslag.

Corona HjælpeNetværk erstatter for en tid vores andre indsatser

Efter statsministerens udmelding angående Corona virus, har KSA stillet de frivillige frit i den kommende tid. Vi opfordrer frivillige til at overveje deres frivillige indsats, og om det er forsvarligt sundhedsmæssigt.

Praktisk Hjælp vil den kommende tid, kun hjælpe med akutte opgaver, som f.eks. indkøb for karantæneramte og borgere som er isoleret pga. Corona eller fysisk sårbarhed i forhold til smitte. Til disse opgaver er der selvfølgelig knyttet visse forholdsregler.

Medvandrer og Familiehjælp Det vurderes om det er  forsvarligt ikke at komme i borgerens hjem. Mange borgere i pågældende indsatser er ensomme, der opfordres til at holde kontakten på telefon, Face Time eller lignende. Måske har den borger du besøger brug for hjælp til indkøb, i tilfælde af at personen er i risikogruppen.

Økonomisk Rådgivning er indstillet på ubestemt tid.

MADDELING er aflyst på ubestemt tid, da vi ikke får overskudsmad fra sponsormiddage.

Tak til vores støtter: