Silkeborg hjælper ukrainere

 

Om venskabsfamilier(på Ukrainsk)    Søg en venskabsfamilie HER

Vil du med til at gøre en forskel for Ukrainske flygtninge i Silkeborg?

I Kirkernes Sociale Arbejde samarbejder vi med frivillige og andre organisationer om sociale arrangementer og matcher “Venskabsfamilier”

Har du lyst til at bidrage, men ved ikke helt hvordan, så kontakt evt. Janni på tlf. 91168017

Venskabsfamilier

Vil du være med til at hjælpe ukrainske flygtning med en god start i Silkeborg gennem gode oplevelser og nye relationer.

Vi hjælper jer med er match og det forventes at venskabsfamilierne de første par uger mødes med ukrainerne mindst 1 gang i ugen, tirsdag eller torsdag i tidsrummet 16-18 evt. med aftensmad, hvis alle parter har lyst. Venskabsfamilier kan både bestå af enlige, par eller familier med børn.

Ugentlige udflugtsmål

Der vil hver uge være udflugtsmål, hvor flere ukrainske værtsfamilier og venskabsfamilier kan mødes. Ved at benytte udflugtsmålene, vil sprogbarrieren ikke føles så stor i starten og man kan støtte ukrainerne i at få kontakt til ligesindede. Når I er klar, kan I selvfølig lave andre udflugtsmål med accept fra ukrainerne.

Som udgangspunkt er det den frivillige familie, der henter og bringer de ukrainske gæster, hvis der er brug for det.

Vi matcher så vidt det passer de ukrainske flygtning med tilmeldte, så det passer nogenlunde med f.eks. børns alder, bopæl mm. De fleste ukrainere bor hos værtsfamilier eller har en kontakt som kan hjælp med opstarten.

TILMELD DIG SOM VENSKABSFAMILIE HER

Tak til vores støtter: