Økonomisk Rådgivning modtager frivilligpris

Samtaler flyver rundt i det store lokale i Lunden i Silkeborg og blander sig med snak, og kopper der klirrer mod de tilhørende underkopper. Rundt om bordene sidder repræsentanter fra Silkeborgs frivillige organisationer, der denne fredag er samlet for at blive udrustet og fejret. Det er Frivillig Fredag. En dag, hvor frivillighed er i fokus i hele Danmark.

Hvert år uddeler Silkeborg Kommune Frivilligprisen til en frivillig eller en gruppe frivillige , der på en særlig måde har gjort en indsats i kommunen.

Efter en spændende workshop tager Helle Gade, formand for Silkeborg Kommunes Socialudvalg ordet og overrækker “Årets Frivillig Pris” som går til KSA´s Økonomiske Rådgivningsteam.

”Det er så velfortjent, at i modtager frivilligprisen. Jeres team yder en uundværlig indsats i forhold til den økonomiske rådgivning af borgere, der ikke kan overskue deres økonomi.” siger Helle Gade.

Der er brug for at vi står sammen.

Da Kaj Jørgensen og Johannes Skouhøj som er teamleder for Økonomisk Rådgivning var på ferie, er det Formanden for Kirkernes Sociale Arbejde, Kristian Toft, der sammen med de fremmødte rådgivere modtager prisen. Efter at have takket for prisen, fortælle Kristian lidt om de omfattende problemstillinger Økonomiske Rådgivere møder hos borgerne.

”I økonomisk rådgivning møder vi mennesker med underskud. Ikke bare økonomisk, men også mentalt underskud. Nå økonomien først halter, har det store konsekvenser for alle dele af livet.”

Og i følge Kristian Toft er arbejdet langt fra ovre.

”Vi oplever desværre et stigende behov, hvor flere har brug for økonomisk rådgivning. Vi har venteliste på at give hjælp. Vi oplever, at stadig flere borgere i vores by havner i situationer, hvor økonomien brister. Der er brug for, at vi står sammen alle sammen. Både kommune, erhvervsliv og frivillige.”

Og Kristian Toft lover, at Kirkernes Sociale Arbejde vil blive ved med at kæmpe for at hjælpe borgerne i Silkeborg.

”Vores vision i Kirkernes Sociale Arbejde er, at formidle Guds kærlighed til mennesker gennem praktisk hjælp, omsorg og håb til mennesker, der har det svært. Det er det vi er sat i verden for at gøre.”

Se uddrag fra arrangementets taler her:

Tak til vores støtter: