Kurt Sørensen

NY formand i Kirkernes Sociale Arbejde i Silkeborg

I forbindelse med at Kristian Tofts` ønske om at fratræde formandsposten, byder vi Kurt Sørensen velkommen som ny formand. Tak til Kristian for indsatsen og for trofast tjeneste siden opstart i 2013. Kristian har været med til at samle kirkerne, og har været uundværlig støtte mod det KSA som er i dag. Kristian fortsætter i styregruppen, særligt for at hjælpe med fremtidige sponsorater.

En varm velkomst

Kurt som er 65 år og aktiv i Silkeborg Baptistkirke har siden han forlod arbejdsmarkedet i foråret, været aktiv i Kirkernes Sociale Arbejde. Her indtrådte han i styregruppen og har bl.a. været med i processen omkring det kommunale samarbejde. Kurt blev på Netværksmødet i februar budt velkommen som afløser til formandsposten.

Kurt har arbejdet som hospitalslaborant indtil et karriereskift ledte ham til Krifa, hvor han for 26 år siden startede som afdelingschef i Krifa og endte som direktør for Krifa Forsikring.

”Nu er jeg arbejdsfri og livsnyder”: siger Kurt med et smil på læben.

Os som samarbejder med Kurt, nyder godt af hans positive væsen, arbejdsomhed, overblik, og ydmyge holdning ved indtrædelsen i frivillig ledelse, hvor medarbejder motivationen ligger andet sted end på arbejdsmarkedet.

Diakonien begejstrer

Frans af Assisi sagde:”Gå ud og forkynd evangeliet om nødvendigt brug ord”. Netop her kommer diakonien ind. Siden velfærdsstatens opståen, har kirkens rolle som aktør på sundheds- og omsorgsarbejdet i samfundet været begrænset. Kirken er over tid kommet til at fremstå som en institution, der mest er relevant i forbindelse med traditioner og højtider.

Motivationen

Kurt er klar i mælet når man spørger til, hvad der motiverer ham og han fortæller:

Jeg er overbevist om, at Kirkernes Sociale Arbejde kan være med til at give kirken en ny relevans i nutidens samfund.

Vi oplever, at vi har velstand; men midlerne til at finansiere er begrænsede, og har vi velfærd?

Mens det offentlige kan levere økonomi; kan vi i KSA tilbyde relation, omsorg og praktisk hjælp. Kirken har fået tilbudt igen at være i diakonale udøvere, det begejstrer mig.

I KSA ser vi frem til samarbejdet med Kurt Sørensen og byder ham velkommen på formandsposten. Sammen er vi allerede i gang med en spændende udvikling i Silkeborg, som er til inspiration flere steder i Danmark og har givet kirkerne i Silkeborg et ry, vi kan være stolte af.

Tak til vores støtter: