Mød to af hverdagens helte fra “Praktisk Hjælp”

Knud Erik Bitsch og Signe Lavdal investerer deres tid i medmennesker.  De kan ikke redde hele verden, men de kan gøre en forskel for et medmenneske og det gør de. Årligt rykker de og andre frivillige ud ca. 50 gange for at hjælpe udsatte og medmennesker uden netværk, med stort og små.

Praktisk hjælp gir’ håb og hjælp til selvhjælp

Hør i interviewet, hvordan praktisk hjælp også er relation, håb og hjælp til selvhjælp. Knud Erik oplever ofte, at hans hjælp er den ekstra hånd som gir` mod til selv at komme videre med ting, som har lagt hen i årevis. I KSA oplever vi både at borgere henvises til Praktisk hjælp af kommunen som en sidste udvej når lokummet brænder, men også når der som i interviewet, er mennesker som at den ene eller anden grund ikke har kundskaber, netværk, værktøj eller økonomi til at klare opgaver, som er vigtige for at få hverdagen kan fungere.

 

KSA modtager mange forskellig artede forespørgsel på hjælp:  fra flytninger, til installationer af lamper, opvaskemaskiner, ophængning, oprydning og hækklipning. Vi hjælper dem som ikke har andre muligheder.

 

For at det bliver en god oplevelse at være frivillig, arbejder vi altid i teams og sammen med borgeren på opgaven, da dialog og selvhjælp er vigtige perspektiver.

 

Hvis det at hjælpe den enlige mor, som ikke har råd til håndværker og ikke har noget netværk, med at få lys i stuen også giver mening for dig, eller at hjælpe en sårbare borger med en flytning, så kontakt KSA’s Projektleder Janni V. Lauridsen for mere viden. Vi har teams i alle aldre og der er altid brug for flere hænder og teams.

Tak til vores støtter: