Frivillige fra kirkerne leverer nærvær

De frivillige medvandrer og familiehjælpere, som modigt træder ud i at være medmenneske for en fremmed, tjener i mindre synlige tjenester. For de mange udfordrede mennesker de vandre med, er deres fælles relationen meget betydningsfuld og nogle gange den eneste kontakt til civilsamfundet.

Til frivilligcentrets repræsentantskabsmøde udtrykte Camilla (leder af frivillig centret) anerkendende. ” Jeg ser at den frivillige Medvandrer eller Familiehjælper, fra Kirkerne, ofte bliver den mest betydningsfulde og gennemgående relation i ensomme borger liv. Sagsbehandlere og bostøtter udskiftes hyppigt men den frivillige bliver” Vi kan kun være stolt af den fælles indsats, vi som kirker rækker ud med til medmennesker i vores by og som I frivillige gør. Sammen gør vi en stor forskel.

Guld korn fra Kursus dag

På efterårets kursus dag for frivillige medvandrer og familiehjælpere, har en af vores frivillige delt en række Guldkorn med os.

Sæt dig selv i spilvov at vandre et stykke ad livsvejen sammen med et  menneske,  for at bane vej for tro, håb og kærlighed.

I mødet med andre mennesker – skaber vi perler i hinandens liv, når vi deler sårbarhed og glæder. Alle mennesker har en perlekæde, kort eller lang og med forskellige perler, som

 udvides med en perle i mødet og relation opbygning med et andet menneske. Jo flere mennesker vi møder, des rummeligere bliver vi, da vores uslebne perlekæde er med til at forme os og vi vokser i vores indre menneske

Hvordan: Billedlig talt skal vi ikke flytte ind hos et medmenneske, men blive stående i teltåbningen. Da der kun er tale om et stykke ad livsvejen, og vi skal kunne undværes igen. Det skaber rum for,  at vi udvider vores perlekæde med endnu en perle.

Håb: Medmenneskelighed kan tolkes som meningsfuld, da vi i hjælperollen bringer håb ind i et andet menneskes liv. Håb er vished om at noget giver mening, uden hensyn til, hvordan det går.

Det kræver mod: Vov frimodigt at gå et stykke ad livsvejen sammen med et andet menneske.

Tak for endnu et spændende workshop fra CFSA (Center for Frivilligt Socialt Arbejde) med Conny Hjelm. En workshop som, har være med til at berige og opmuntre til den videre tjeneste i Silkeborg. På Frivilligehed.dk kan man finde spændende indlæg og materiale, som kan være berigende i dit arbejde.

Tak til vores støtter: