Frivillig i KSA

Vores Frivillige er vores Guld, fundamentet for vores arbejde.

Kirkernes Sociale Arbejde formidler frivilligt socialt arbejde i partnerskab med 8 kirker i Silkeborg, KSA Ans/Grønbæk og Blå Kors Danmark. Sammen brænder vi for at række ud til mennesker i udsatte livssituationer. Læs mere i KSA`s årsskrift 2020

Frivillighed gør ikke bare en stor forskel for dem der hjælpes, men også for dem der hjælper. I Kirkernes Sociale Arbejde inspirerer og øver vi os i at omsætte Guds kærlighed til hjælpsomhed, venlighed og gæstfrihed. I mange af menighederne findes også fællesskaber som inviterer ind. Læs mere på de enkelte kirker/menigheders hjemmesider. 

Hvor vil du gøre en forskel

Overvej, hvilken opgave du vil passe ind i og kontakt teamlederen.

Medvandrerordningen:

Vi du gøre en forskel for et medmenneske som befinder sig i en svær livssituation, så bliv medvandrer. Vi finder et godt match til dig, efter dit ønske og du afsætter ca. 2-3 timer to gange månedligt. Over en evt. aftalt periode mødes i til nærvær og samvær, snak eller en gåtur.

Familiehjælpen:

Som frivillig Familiehjælper støtter du gennem nærvær og dialog en sårbar forældre. Primært hjælper vi nye mødre og man hjælper altid en af eget køn. Forventeligt  afsættes tid til at mødes ugentligt og nogle gange følger der små praktiske opgaver med. Overvejer du at blive frivillig, som kontakt vores teamleder Gitte og bliv kontaktet når en opgave matcher din profil. 

Maddeling:

Det eneste der kræves for at være med i Maddeling er tid, lyst og godt humør. Du deler mad ud i et team med andre en til to gange månedligt. Vi deler mad ud til sårbare familier en isolerede borgere, som er fundet i samarbejde med kommunen.

Praktisk Hjælp:

Kan du noget med hænderne, rydde op, gøre rent eller bare tage fat? Så er praktisk team måske dig. Vi hjælper isolerede og økonomiske udsatte borgere med flytninger og andre håndværksmæssige småopgaver 2-3 timer af gangen. Du deltager når du kan mindst en gang i kvartalet efter aftale med dit team og borger.

TVRZ Aktivitetsevent:

Vi du med til at støtte det gode børneliv i Silkeborgs mest udsatte kvarter, så bliv frivillig på TVRZ.

 TVRZ er aktivitets-events for børn mellem blokkene på Resedavej og Lupinvej.  som afholdes fra april-nov. på ude området omkring Reseda og Lupinvej. Man mødes ca. 1 lørdag  eftermiddag i måneden til TVRZ.

Økonomisk Rådgivning:

Har du erfaring med tal, budgetter og Excel-ark, så kan du måske blive frivillig i Økonomisk Rådgivning. Du skal være klar til mindst 4 månedlige møder af min 2 timer. Vi hjælper borgere, som bankerne har opgivet med overblik og nyt håb for fremtiden. Kontakt vores temaledere for mere information. Som ny vil du blive inviteret til en intro samtale, og have mulighed for at komme med på et team med en erfaren rådgiver.

Sådan bliver du frivillig

Bliv frivillig

Der er brug for mange villige hænder. vi kan ikke redde hele verden sammen, men vi  kan starte med at gøre en forskel for et medmenneske. Sammen gør vi en forskel for mange mennesker i vores by.

Kirkernes Sociale Arbejde hviler på kristne værdier og et kristent menneskesyn. Det er ikke et krav, at man kommer i en kirke, blot at man er loyal over for vores formål og kristne livsholdning. Læs om KSA

Vil du vil give en hånd med i et projekt, står teamledere for de enkelte områder klar til at hjælpe dig igang. Få kontakt HER

Når du har været i dialog med teamlederen og ved du vil være frivillig, kan du registrere dig som frivillig via links nederst på siden. Vi gemmer sikkert dine kontaktinformationer i samarbejde med Blå Kors Danmark.

Sådan støtter vi dig

I Frivillig håndbogen kan du læse mere om hvordan vi støtter dig i dit arbejde, samt hvad KSA forventer i det gode samarbejde.

Registrer dig som frivillig

Eller ring til en af vores teamledere først

Velkommen til at give en kærlig hånd med!


Tak til vores støtter: