DR Nyheder bragte indslag fra Silkeborg

Den seneste måned har Kirkernes Sociale Arbejde i Silkeborg, været med i det frivillige akutte beredskab ift. flygtede ukrainere og taget ansvar for at matche 28 flygtede Ukrainere med Venskabsfamilier.

Blev kontakter af DR

KSA´s projektleder Janni blev først i april kontaktet for at finde et venskabsfamilie match, som ville stille op i et Nyhedsindslag i TV Avisen. Det er der blevet lavet et indslag om.

Se med 16 minutter inde i DR1 Nyheder eller læs eller følg linket længere nede https://www.dr.dk/…/tv-avisen_-zelenskyj_-rusland-har…
Den 24.04.2022 kunne man i DR 1 Nyheder høre indslaget om hvilken forskel, det gør for flygtede ukrainske at have en venskabsfamilie. Selvom Kirkernes Sociale Arbejde ikke er nævnt i indslaget er venskabsfamilie matchet lavet i Silkeborg, hvor KSA har været igang med at lave match, som et af de første steder i Danmark.

Silkeborg hjælper

Janni fortæller; Vi har sammen rykket hurtig på hjælpen i Silkeborg. Hun oplever at flygtninge krisen har gjort, at samarbejde har foregået på tværs af frivillige, friviligcentret, mødrehjælpen og alle mulige aktørerer som har bidraget til “den gode indsats” f.eks. er vi blevet tilbudt biletter til oplevelser for ukrainere til Cirkus, fodbold og håndboldkampe og der har været stor tilslutning.

“Det har været fantastisk sammen at kunne give en god modtagelse til de flygtede ukrainere, man kan kun ønske sig alle flygtninge fik sådan en velkomst til Danmark” fortæller Janni som er sikker på at det i længden kommer til at lette integrationsarbejdet i Silkeborg kommune, at de fleste flygtninge i Silkeborg har været tilknyttet en værts- eller venskabsfamilie.

 

“I mange år har jeg været frivillig, men har manglet dybde i det…… det har jeg fundet nu”

Fortæller Theresa til KSA Silkeborg

Theresa er en af de venskabskontakter/familier, som sammen med en masse andre frivillige sporadisk har bidraget ved at melde sig som “Venskabskontakt”

Det betyder meget at kunne gi`

Ud over at hjælpen har betydet meget for de ukrainske familier, betyder det også meget for de frivillige som gir deres tid. De oplever stor taknemmelighed fra Ukrainerne og det bidrager til perspektiv i eget liv. En kvinde fra Silkeborg, som er vært for  en ukrainske familie skriver.

 

“Det er forældres lod at bekymre sig om deres børn – altid. Jeg bekymrer mig, om de nu får det job, de gerne vil have, om de får spilletid i den næste kamp osv… Her ved siden af mig, sidder et forældrepar, hvis datter og barnebarn desperat forsøger at komme ud af en sønderbombet by, mens bomberne hagler om ørene på dem.
Mine bekymringer virker ubetydelige”

Find også indlægget om Theresa på DR hjemmeside

https://www.dr.dk/nyheder/indland/venskabsfamilie

Tak til vores støtter: