15 økonomiske rådgivere samlet

Samling med faglighed og fællesskab

Kirkernes Sociale Arbejde afholdt i september samling for frivillige økonomiske Rådgivere og tilslutningen var stor, da 15 ud af 18 frivillige var mødt op!

Aften var fyldt af fagligt input, dialog og hyggeligt samvær. Der blev grinet og bl.a. udfordret internet i disciplinen indsamling af statistisk data. Teamet af økonomiske rådgivere som består primært af bankfolk, revisorer, jurister og frivillige, som er skarpe på tal og Excel ark. Fælles for alle de frivillige var, at de har et stort hjerte for mennesker i udsatte livssituationer og det mærkede man også i dialogen ved bordene.

 

Hvorfor er dårlig økonomi roden til alt ondt? “

Mette Baldwin (psykoterapeut) stod for et af aftenens indlæg om hvordan uoverskuelig økonomi, er med til at fastholde mennesker i udsatte situationer. Her blev det også pointeret at “Indsatsen med økonomisk overblik, i mange tilfælde er afgørende i den helhedsorienteret indsats mod et bedre liv.”

Mange får hjælp

Kaj Jørgensen og Johannes Skårhøj, som er de to ildsjæle bag Økonomisk Rådgivning delte opmuntrende fakta om indsatsen.

Kurt Sørensen (Formand KSA) og Janni V. Lauridsen (Projektleder i KSA) sluttede aftenen af med en orientering om KSA og kirkernes øvrige indsatser og andre tilbud, som rådgivere kunne henvise til f.eks. når de mødte borgere som var ensomme.

Rådgiver hjalp med eftergivelse af 300.000kr

En rådgiver delte på mødet at han for nylig havde hjulpet en borger med eftergivelse i en erhvervsskattesag, hvor medborgeren på papiret skyldte 300.000 kr. I pågældende sag og i en række sager er medborgere fanget i gæld, som er forårsaget af regler, de ikke vidste var gældende. For de mennesker og mange andre, gør mødet med vores rådgivere en kæmpe forskel.

Rådgivningen er med til at give håb og hjælpe til nye muligheder, gennem overblik og i nogle tilfælde gældseftergivelse og afdragsordninger.

KSA’s rådgiverne afholder årligt omkring 150 møder med 70 medborgere, som søger hjælp via KSA’s hjemmeside. I KSA er vi stolte af, de mange dygtige frivillige som deres talent for regnskab og jura, hjælper medborgere til nyt håb.

TAK til vores øvrige samarbejdspartnere

Blå Kors Danmark

Profound Partners

Silkeborg kommune

GÅ TIL NYT

Tak til vores støtter: